Palvelut

Milan suunnittelupalvelun kulku

By 06.05.2021Ei kommentteja

Miten suunnitteluprosessi meillä yleensä menee? Mitä vaiheita siihen kuuluu, ja miten ne näkyy asiakkaalle? Jokainen projekti on tietysti oma kokonaisuutensa ja etenee myös asiakkaan ehdoilla. Löytyy kuitenkin karkea runko, jonka mukaan liki jokainen case kulkee ja kuinka hommat hoidetaan.

 

Luovatoimisto_Milan_Projektin_kulkuProjektin karkea kulku

 

Aloitus

Aloituspalaverissa keskustellaan asiakkaan toiveet, tarpeet ja projektin tarkemmat lähtökohdat. Jutellaan myös toivotusta tyylistä, asiakas voi esimerkiksi jakaa meille oman Pinterest-taulunsa. Tarvittaessa käydään kohteessa ottamassa mitat ja valokuvat tilasta, jotta pohjakuvat saadaan piirrettyä, niiden puuttuessa.

 

Pinterest_ideointityökaluna

Pinterest on oiva työkalu ideointiin

 

Suunnittelun kannalta olennaista on myös asiakkaan budjetti projektin ja hankintojen kanssa sekä aikataulu. Paljonko rahaa on käytettävissä materiaaleihin ja kalusteisiin yms? Budjetti antaa raamit, missä liikkua. Se selventää, mistä hankinnat kannattaa tehdä ja myös rajaa vaihtoehtoja. Esimerkiksi keittiöremontin yhteydessä Mila voi hoitaa kalusteiden kilpailutukset ja esittää asiakkaalle vain valmiit vaihtoehdot.

Projektin nopea aikataulu rajaa myös vaihtoehtoja, sillä materiaalien ja kalusteiden toimitusajat vaihtelevat yleensä kahden – kahdeksan viikon välillä.

Tarjous

Sivuillamme voi tutustua suunnittelupaketteihimme kotiin sekä yrityksille. Muista projekteista teemme aloituspalaverin perusteella tarjouksen toivotusta työn sisällöstä. Silloin se on molemmille osapuolille selvä ja loppusumma on tiedossa ennen työn aloittamista.

Suunnittelutyön tarpeet kartoitetaan yhdessä ja tarjousta hiotaan sen mukaan. Työn edetessä tulee toisinaan lisätarpeita, joita voidaan lisätä palvelukokonaisuuteen ja mahdollisista lisäkustannuksista sovitaan erikseen.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen Mila aloittaa suunnittelutyön, mikä lähtee liikkeellä ideoinnilla. Usein jo tilan näkeminen ja keskustelu asiakkaan kanssa ovat saaneet ajatukset liikkeelle, minkä ruokkimista jatketaan eteenpäin.

Isoista linjoista yksityiskohtiin

Suunnittelutyön sisällön mukaan projekti jakautuu usein osiin. Useimmiten ensin suunnitellaan isot linjat kuntoon ja asiakkaan ne hyväksyessä, edetään yksityiskohtiin ja tarkempiin määrityksiin.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että ensin tehdään valinnat esimerkiksi lattian, seinien ja katon pintamateriaaleista sekä hahmotellaan tilasuunnitelmaa, eli kalustejärjestystä. Tämän jälkeen siirrytään pohtimaan kalusteita, tekstiilejä ja piensisustustuotteita.

Toisessa palaverissa käydään läpi ehdotukset pohjakuvista, miten tilan toiminnot jakautuisivat. Usein tässä vaiheessa on myös ideakollaasi tai muilla tavoilla ilmaistuna Milan visio tilasta ja sen tulevasta tyylistä.

Luovatoimisto_Mila_inspiraatiotauluInspiraatiotaulu kuvastamaan tulevaa tyyliä

 

Toisinaan voi olla myös  kaksi erillistä tyylivaihtoehtoa, asiakkaan näin toivoessa. Vaihtoehdot käydään yhdessä läpi ja keskustellaan niiden eroista & vahvuuksista. Suunnitelmaa muokataan tarpeen mukaan ja mieleisten vaihtoehtojen löydyttyä jatketaan eteenpäin.

Valmis suunnitelma

Seuraavassa palaverissa käydään läpi kokonainen suunnitelma, jossa on määritelty tarkasti kaikki suunnittelutyön sisältöön sovitut osa-alueet.  Suunnitelma sisältää huonekortit, joissa on tilakohtaisesti määritelty kaikki käytettävät materiaalit, hinnat ja tuotetiedot. Kortit sisältävät myös tarvittavat mittakuvat esimerkiksi kalusteiden, seinäkoukkujen tai taulujen asennusta varten. Palaverin jälkeen näihin tehdään tarvittavat muutokset ja toteutus voi alkaa!

 

Laattakaavio_asennusta_vartenLaattakaavio asennusta varten

 

Toteutus

Mila on mukana myös toteutusvaiheessa ja huolehtii mm. remontin toteuttajan ohjeistuksesta. Tarvittaessa Milalle voi myös ulkoistaa tuotteiden tilaukset ja toimitusten koordinoinnin. Remontin ja projektin edetessä saattaa tulla yllätyksiä, jotka vaikuttavat toteutukseen ja Mila on myös silloin mukana miettimässä korvaavaa ratkaisua. Lopputuloksen aikaansaaminen on tiivistä yhteistyötä toteuttavien ja suunnitteluosapuolten välillä. Valmis lopputulos on odotettu ja vaivan arvoinen ilo vuosiksi eteenpäin.

 

Valmis_kohde_Luovatoimisto_MilaValmis kohde

 

Voimme varmasti auttaa myös teidän kohteen kanssa, olethan yhteydessä!

Kommentoi