Mila

Mila 2 vuotta

By 13.07.202010 joulukuun, 2020Ei kommentteja

Kesäkuun alussa Luovatoimisto Mila täytti kaksi vuotta. Yleensä yrittäjänä keskittyy miettimään vain tulevaa ja seuraavia siirtoja toiminnassaan. Välillä on kuitenkin ihan hyvä katsoa myös taaksepäin, mistä tähän on tultu.

Usein tunne on se, ettei tässä olla päästy vielä mihinkään tai saavutettu mitään, mutta kevyt tarkastelu voi antaa uutta näkökulmaa asiaan. Lopulta viimeisen vuoden aikana on saatu olla mukana todella monenlaisissa projekteissa, kehitytty paljon ja muun muassa luotu uusia palveluita sekä toimintatapoja.

Habitare 2019

 

Ajatukset yrittäjyydestä

Toinen vuosi on vahvistanut myös käsityksiä yrittäjyyden haasteista sekä mahdollisuuksista. Erityisesti mennyt kevät toi aivan uuden ja erikoisen tilanteen, joka pakotti miettimään omaa yritystoimintaa uudenlaisesta näkökulmasta sekä toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla eli mukautumalla muutokseen välittömästi. Maailman tilanne oli ja on edelleen haastava, mutta samalla se on vahva liikkeelle paneva voima, joka pistää reilusti vauhtia kehityksen rattaisiin.

Yrittäjyys on muutenkin jatkuvaa kehittämistä palveluiden sekä toimintatapojen kanssa, samalla pitäen huolta oman ammatillisen osaamisen päivittämisestä. Lisäksi toisinaan tuntuu, että olisi hyvä olla myös markkinoinnin, myynnin ja taloushallinnon ammattilainen sekä tietysti on pidettävä huolta omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista, riittävästä vapaa-ajasta.

Välillä todellakin on tunne, ettei paletti ole täydellisesti hallinnassa. Se kuuluu kuitenkin lajin luonteeseen sekä mahdollistaa myös jatkuvan oppimisen.

 

Kinnarpsin jälleenmyyjäpäivillä vierailtiin UMA Workspacella Helsingin Teurastamolla

 

Voimaa yhteistyöstä

Korona kuitenkin osoitti toteen sen, että pienenä yrityksenä meillä oli mahdollisuus muuttaa toimintaamme nopeasti ja päätösten tekeminen onnistuu joustavasti. Päätimme laajentaa palvelujamme yksityiskotien suunnitteluun ja aloitimme yhteistyömahdollisuuksien pohtimisen verkostojemme kautta.

Pian meillä oli palvelupaketit valmiina toteutettuna yhteistyössä Kauppapuutarha Honkasen ja Vihersuunnittelu Sarastuksen kanssa. Halusimme luoda kokonaisvaltaiset palvelupaketit, joiden avulla asiakkaalla on mahdollisuus saada samalla kertaa terassit ja pihat kuntoon alan ammattilaisten kanssa. Tutustu paketteihimme niitä käsittelevässä tekstissä!

Aloitimme yhteistyön myös Painotalo Tarrapaidan kanssa, kun saimme tukituotteemme myyntiin heidän verkkokauppaan. Sen myötä sinunkin on mahdollista tilata Milan t-paita tai kangaskassi ja tukea sitä kautta molempia yrityksiä. Tuotteet pääset tilaamaan täältä.

 

Milan t-paitakuvaukset

 

Harjoittelija, uhka vai mahdollisuus

Yksi mieleenpainuvimmista tapahtumista oli myös saada ensimmäinen harjoittelija Milan tiimiin. Veera opiskelee markkinointia ja haki meiltä paikkaa alkuvuodesta, jolloin ensimmäinen ajatuksemme oli, että eihän meillä mitään hommia ole tarjolla. Samalla pelkäsimme myös miten paljon harjoittelija vie työaikaamme ja tullaanko ylipäätään hyvin toimeen.

Hetken pohdinnan jälkeen lista oli kuitenkin melkoinen, mistä kaikesta harjoittelujakson voisi koostaa. Tapaamisen ja yrittäjäkollegoiden rohkaisujen jälkeen päätimme kuitenkin tarttua mahdollisuuteen.

Kaupunkipäivä porukalla

 

Oli molemmin puolin opettavaista käydä yritystoimintaamme läpi uusin silmin ja avata pienyrittäjän arkea opiskelijalle. Erityisen palkitsevalta tuntui mahdollisuus tarjota tehokas oppimisalusta käytännön työn kautta ja nähdä kehityskaari kolmen kuukauden harjoittelujakson aikana.

Meillä kävi tuuri, että saatiin Veeran kaltainen mahtava tyyppi mukaan remmiin <3 Veeran kokemuksia harjoittelusta voi lukea täältä.

Ihanat asiakkaat ja projektit

Moni onnistunut projekti on myös jäänyt mieleen. Olemme päässeet mukaan ihanien kohteiden suunnitteluun ja jokainen case on meille tärkeä. Parasta on keksiä kohteeseen sopivat ratkaisut, nähdä valmis vision mukainen lopputulos käytännössä ja tyytyväinen asiakas.

Kehitimme myös kevyemmän sisustuskonsultointipaketin pienempään tarpeeseen. Se toimii, kun asiakas ei koe tarvitsevansa täydellistä sisustussuunnitelmaa, vaan suullisesti annettavat vinkit, ideat ja neuvot riittävät sisustuspulmien ratkaisussa.

 

Toukokuun ideointipäivä vietettiin luonnossa

 

Eräänkin asiakkaan kanssa oli ihana saada hänen sisustusinto syttymään, kun hänen ajatuksensa olivat menneet solmuun tilan käytön ja kalustevalintojen kanssa. Kävimme huone huoneelta läpi muun muassa kalusteiden paikat, hankittavat tuotteet ja taulujen sijainnit. Kierroksen jälkeen hänellä oli muistivihko täynnä ja ajatukset selvänä muutoksen toteutusta varten.

Mieleen jäi myös täysin etänä toteutettu suunnitteluprojekti upean remonttikohteen pintamateriaali- ja tilasuunnittelun osalta Tornioon saakka. Ei siis ole ongelma, jos projektikohde on vaikka toisella puolella Suomea!

Kiitollisin mielin jatkamme eteenpäin kohti uusia projekteja ja tulevaa kolmatta vuotta. Suunnitellaanko teille syksyllä uutta kotiin tai työympäristöön?