Mila

Miksi muutimme uuteen toimistoon?

By 07.01.2021Ei kommentteja

Syksyn blogihiljaisuuden jälkeen on näin tammikuussa kevyt aloittaa työt blogihommilla. Muutimme joulukuun alussa uuteen toimistoon Kuokkalaan, soitteeseen Polttolinja 21. Ennen muuttoa tilassa tehtiin pientä remonttia, suljettiin kulku toiseen liiketilaan, maalattiin seiniä ja tehtiin uusi keittiö. Vielä on jäljellä pientä viilausta, kuten tekstiilit sekä teippaukset ikkunoihin.

Kinnarps apuna muutossa

 

Sisustussuunnittelutoimisto vai kalustemyymälä?

Vähän molempia, mutta ei kuitenkaan. Sisustussuunnittelun lisäksi olemme Kinnarpsin edustajia Keski-Suomen alueella ja tästä syystä toimistomme ei ole meille pelkkä työtila vaan toimii myös Kinnarps kalusteiden pienenä näyttelynä asiakkaillemme. Meillä pääset kokeilemaan sähköpöytämallimme, istumaan erilaisia työtuoli vaihtoehtoja sekä näkemään ja kokeilemaan erilaisia tuoleja, jakkaroita ja muita kalusteita. Muuton yhteydessä saimme hieman samalla uudistaa näyttelyn valikoimaa ja nyt tammikuun aikana meille saapuukin uusia tuotteita ihasteltavaksi. Tietenkään meillä ei Kinnarpsin koko valikoimaa meidän alle 50m2 toimistosta löydy, mutta se ei tänä päivänä ole tarpeenkaan. Mikäli meiltä jotain puuttuu saamme sen pääkonttorilta tarvittaessa lainaan.

 

Uuden toimiston pohjapiirustus (liikehuoneisto 6)

 

Miksi muutimme?

Tätä meiltä on kysytty paljon ja vastaus on moninainen, syitä oli useita. Yksi syy oli näkyvyys, olimme ennen keskellä keskustaa, mutta kukaan ei tiennyt, että olimme siellä. Syynä siis sijainti 2. kerroksessa. Nyt uusi toimisto sijaitsee katutasossa! Tämä oli myös ehdoton kriteeri valinnassa, sillä nyt meille on helpompi tuoda kalusteita ja muita toimituksia. Lisäksi kalusteita on helpompi itse roudailla, kun portaita ja ovia ei ole ihan niin monia. Katutaso toi meille myös lisää ikkunoita ja valoisuutta. Yksi syistä oli yhtenäinen tila, jonka nyt saimme. Vanha toimisto koostui kahdesta huoneesta ja eteisestä. Koimme, että se rajoitti tilankäyttöä ja yhtenäinen tila on meille toiminnallisempi vaikka uudessa toimistossa pohja on vähintäänkin haasteellinen. Viimeisimpänä mainittakoon parkkitila, nyt sitä on ja se on ilmaista ja oven edessä. Miten helppoa! Ja niin, onhan tämä tila myös edullisempi kuin vanha, hyvä juttu myöskin!

Uuden toimiston vanha keittiö

 

Pientä pintaremonttia

Ennen muuttoa tilassa tehtiin pientä pintaremonttia. Aluksi tarkoitus oli sulkea pelkästään kulku viereiseen liiketilaan ja maalata seiniä. Kuitenkin remontin alussa jo huomattiin, miten huonossa ja epäsiistissä kunnossa vanha keittiö oli, joten se päädyttiin vaihtamaan uuteen ja nykyaikaisempaan samalla. Lisäksi wc:n lattia sai uuden pinnan ja tila paremman valaistuksen.

Uuden toimiston uusi keittiö
Keittiön avohylly

Miten maksimoida säilytystila?

Uuteen toimistoon meidän oli pakko miettiä säilytystilat kokonaan uudelleen. Kasvanut materiaalikirjasto vaati lisää säilytystilaa vaikka käyttämättömiä ja vanhoja malleja karsittiinkin pois. Materiaalit ja värit on sellaisia, joita ei voi valita pelkkien kuvien perusteella vaan ne on nähtävä oikeina pintoina ja niitä pitää päästä vähän hypistelemään. Myöskään värit eivät toistu näytöllä tai painetussa materiaalissa kuten luonnossa. Päädyimme ratkaisemaan säilytystilan muokattavalla ja edullisella Ikean Ivar -säilytysjärjestelmällä. Näin saimme tarvittavat materiaalit ovien taakse piiloon (tai saamme kun ovet meille saapuvat) ja osa voitiin jättää esille ja helposti saataville. Ylimääräistä tilaa toki ei paljoa jäänyt, joten edelleen saadaan olla tarkkoina, mitä malleja valitsemme säilytettäväksi.

 

Materiaalimallien säilytys uudella toimistolla

 

Jo tässä lyhyessä ajassa uusi toimisto tuntuu Milan kodilta ja tänne on mukava tulla töihin! Upeaa uutta vuotta, olkoon se meille hyvä vuosi.

Kommentoi