Mila

Harjoittelijan silmin – Markkinointia sisustusalan yrityksessä

By 25.05.2020Ei kommentteja

Pian tulee kuluneeksi kolme kuukautta harjoittelujaksoni alkamisesta, mikä tarkoittaa viimeisiä päiviä Milan tiimissä. Kuluneet kuukaudet ovat olleet todella opettavaisia – täynnä uuden oppimista, opitun työstämistä, sekä itsensä haastamista.

Millaisia markkinoinnin harjoittelijan työtehtävät ovat sisustussuunnitteluyrityksessä? Mitä tarkalleen ottaen pääsin harjoittelussani tekemään, ja miten viihdyin Kaisan ja Hennin opissa? Näistä teemoista ruudun takana kirjoittelee harkkari, Veera.

 

 

Visuaalisuutta, statistiikkaa ja blogitekstejä

Tänä keväänä tehtäväni ovat koostuneet muun muassa somesuunnitelman kehittämisestä, asiakastyytyväisyyskyselyn toteuttamisesta, blogipostausten kirjoittamisesta, yleisestä ideoinnista, sekä sisällöntuotannosta sosiaalisen median kanaviin. Paljon on tullut myös seurattua yleistä statistiikkaa, eli seuraajien ja asiakkaiden mieltymyksiä. Tehtäväni ovat olleet monipuolisia, joissa on päässyt käyttämään visuaalista silmää, haastamaan kirjoittamisen taitoa, sekä pohtimaan eri ratkaisuja nimenomaan yrityksen markkinoinnin näkökulmasta.

Työskentelin toimistolla alun pari viikkoa, ennen kuin pandemia puhkesi ja sekoitti maailman. Harmituksesta huolimatta järjestelimme arkipäiviin viikoittaisia etätapaamisia, sekä keinoja olla mahdollisimman tiiviissä yhteydessä – tilanteen sallivin keinoin. Siinä missä korona teki harjoittelustani suunniteltua erilaisemman, koen saaneeni kokemuksesta myös paljon sellaista, mitä voin käyttää apuna tulevaisuudessa.

 

 

Vastuuta ja vahvuuksia

Nautin koko harjoitteluajasta monestakin syystä. Milalla sain vastuuta, rohkaisua, sekä tehdä työtehtäviä, joilla oli konkreettinen vaikutus. Vastuun tunne lisäsi onnistumisen halua, ja parhaaseen pyrkimistä. Huomasin omassa tekemisessäni kolme selkeää vaihetta: tutustumisen, sisäistämisen, sekä varman tekemisen. Alun varovaisesta kokeilusta sitä siirtyy sisäistämiseen, kun yrityksen identiteetti, ja tapa tehdä muodostuvat selkeäksi kokonaisuudeksi. Viimeinen vaihe onkin sitten omien vahvuuksien käyttämistä, sekä opitun soveltamista.

En olisi voinut toivoa parempaa harjoittelupaikkaa, saati harjoittelun ohjaajia. Kliseistä ehkä sanoa, mutta olen kehittynyt ihmisenä ja työntekijänä valtavan paljon saadessani katsoa vierestä kahden todella taitavan ammattilaisen tekemistä. Harjoittelujakson alkaessa odotukseni olivat korkealla, mutta nyt voin todeta niiden täyttyneen vähintään tuplasti.

 

 

Toivon Kaisalle ja Hennille sydämeni pohjasta onnea ja menestystä yritystoiminnan tuleville vuosille. Lukijoita haluan puolestani rohkaista käyttämään ammattitaitoisia suunnittelupalveluita hyväkseen, eli kohdallaan pohtimaan, voisiko suunnittelijoiden palkkaamista harkita omaan kotiin, pihamaalle, tai yrityksen ilmeen kirkastamiseksi.

Kommentoi